Je mnoho způsobí, jak připravit hovězí kari. Zkuste si to své vylepšit špenátem a určitě nebudete litovat.
Na 5-6 porcí hovězího kari si připravíme:
- 800 g hovězí zadní, nakrájené na větší kostky
- 4 cm kus čerstvého zázvoru
- 5 stroužků česneku
- 3 větší cibule
- chilli papričky podle chuti
- 1 konzerva krájených rajčat
- 150 g mraženého špenátu
- 150 g jogurtu
- 2 lžíce koření garam masala
- basmati rýže
Postup:
- Česnek a zázvor oloupeme a rozmixujeme s trochou oleje na pastu.
- Pastu restujeme na střední plamen ve větším hrnci, dokud nezíská světle hnědou barvu. Často mícháme.
- Cibuli nakrájíme na proužky a přidáme do hrnce. Restujeme, dokud není sladká a hnědá.
- Přidáme nakrájené chilli a koření a promícháme.
- Přidáme konzervu rajčat spolu se špenátem a jogurtem. Přivedeme k varu.
- Směs v hrnci rozmixujeme a ochutíme solí, případně dalším kořením.
- Přidáme kostky hovězího a za stálého míchání přivedeme zpět k varu. Poté snížíme plamen a necháme pod pokličkou probublávat asi 90 minut, dokud maso nezměkne.
- Rýži si uvaříme podle návodu a servírujeme s kari.