Beluga čočka s mrkvovým tatarákem

29. 4. 2019

Černá čočka nebo další luštěniny jsou vhodnou složkou bezmasých jídel.

Na 3-4 porce si připravíme:

  • 300 g čočky
  • 2 větší mrkve
  • 2 lžičky kapar
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • Kousek zázvoru (asi 1-2 cm)
  • 200 ml vody nebo vývaru
  • 100 ml sójové omáčky
  • 50 ml octa

Postup:

1. Do předehřáté trouby na 220 °C dáme péct neoloupanou mrkev na 20-30 minut. Slupka ztmavne a mrkev bude hezky měkká. Necháme vychladnout.
2. Čočku uvaříme dle návodu.
3. Česnek a zázvor nakrájíme najemno, na troše oleje osmažíme asi 2 minuty, zalijeme vodou nebo vývarem, sójovou omáčkou a octem a necháme svařit, dokud směs není hustá a chuť koncentrovaná.
4. Čočku scedíme a smícháme s hotovou směsí.
5. Vychladlou mrkev zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky, smícháme s olivovým olejem, kapary a hořčicí. Dochutíme solí.
6. Lze dozdobit syrovou mrkví, ředkvičkou nebo koriandrem.

Zhubnout. Nabrat.
Být zase fit.
S profíkem to zvládnete.

Jaký je váš přístup ke zdravému životnímu stylu?

Zdravý životní styl není pouze o výživě nebo sportu, je o souhře několika faktorů, pojďme spolu zjistit, jak na to.

Mohlo by vás zajímat

Mrkvové celozrnné muffiny

Mrkvové celozrnné muffiny

Muffiny jsou jednoduché a rychlé na pečení. Mrkev zajistí vysokou vláčnost těsta a celozrnná špaldová mouka zvýší...

Low carb palačinky

Low carb palačinky

Tyto jednoduché nízkosacharidové palačinky lze jíst na plno způsobů. Díky téměř nulovému obsahu sacharidů jsou vhodné...

Domácí hummus z cizrny

Domácí hummus z cizrny

Hummus je vhodný způsob, jak do jídelníčku zařadit luštěniny, konkrétně cizrnu, která je skvělým zdrojem vlákniny, a...