Hovězí kari se špenátem a basmati rýží

11. 11. 2020

Je mnoho způsobí, jak připravit hovězí kari. Zkuste si to své vylepšit špenátem a určitě nebudete litovat.

Na 5-6 porcí hovězího kari si připravíme:

  • 800 g hovězí zadní, nakrájené na větší kostky
  • 4 cm kus čerstvého zázvoru
  • 5 stroužků česneku
  • 3 větší cibule
  • chilli papričky podle chuti
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 150 g mraženého špenátu
  • 150 g jogurtu
  • 2 lžíce koření garam masala
  • basmati rýže

Postup:

  1. Česnek a zázvor oloupeme a rozmixujeme s trochou oleje na pastu.
  2. Pastu restujeme na střední plamen ve větším hrnci, dokud nezíská světle hnědou barvu. Často mícháme.
  3. Cibuli nakrájíme na proužky a přidáme do hrnce. Restujeme, dokud není sladká a hnědá.
  4. Přidáme nakrájené chilli a koření a promícháme.
  5. Přidáme konzervu rajčat spolu se špenátem a jogurtem. Přivedeme k varu.
  6. Směs v hrnci rozmixujeme a ochutíme solí, případně dalším kořením.
  7. Přidáme kostky hovězího a za stálého míchání přivedeme zpět k varu. Poté snížíme plamen a necháme pod pokličkou probublávat asi 90 minut, dokud maso nezměkne.
  8. Rýži si uvaříme podle návodu a servírujeme s kari.

Mohlo by vás zajímat

Mrkvové celozrnné muffiny

Mrkvové celozrnné muffiny

Muffiny jsou jednoduché a rychlé na pečení. Mrkev zajistí vysokou vláčnost těsta a celozrnná špaldová mouka zvýší...

Low carb palačinky

Low carb palačinky

Tyto jednoduché nízkosacharidové palačinky lze jíst na plno způsobů. Díky téměř nulovému obsahu sacharidů jsou vhodné...

Domácí hummus z cizrny

Domácí hummus z cizrny

Hummus je vhodný způsob, jak do jídelníčku zařadit luštěniny, konkrétně cizrnu, která je skvělým zdrojem vlákniny, a...