Domácí hummus z cizrny

10. 12. 2020

Hummus je vhodný způsob, jak do jídelníčku zařadit luštěniny, konkrétně cizrnu, která je skvělým zdrojem vlákniny, a především vitamínů skupiny B.

V obchodem se však setkáme často s hotovými výrobky, jejichž složení není ideální. Zejména co se týče poměru mezi bílkovinou a tukem.

Ingredience:

  • Konzervovaná cizrna (250 g pevného podílu)
  • Lžička Tahini pasty
  • Lžíce jogurtu
  • Půl stroužku česneku
  • Citrónová šťáva
  • Kajenský pep

 

  1. Vše dohromady rozmixujeme do hladké pasty a dochutíme solí.

Mohlo by vás zajímat

Mrkvové celozrnné muffiny

Mrkvové celozrnné muffiny

Muffiny jsou jednoduché a rychlé na pečení. Mrkev zajistí vysokou vláčnost těsta a celozrnná špaldová mouka zvýší...

Low carb palačinky

Low carb palačinky

Tyto jednoduché nízkosacharidové palačinky lze jíst na plno způsobů. Díky téměř nulovému obsahu sacharidů jsou vhodné...